SON DAKİKA

Kayip Atlas

Defne Yaprağının avantajları bakın nelerdir?

Defne Yaprağının avantajları bakın nelerdir?
Bu haber 16 Ağustos 2020 - 13:06 'de eklendi ve 168 views kez görüntülendi.

Defne Yaprağının avantajları nelerdir? Defne yapraklarının Latince adı, Laurus gerçek defne olarak da anılır, Türkiye’de asildir. Gerçek defne mevsimlerle birlikte yeşildir. defne ağacının hem yazın hem de kışın yaprak dökmemesi önemli özelliklerinden biridir. Bu yüzden her zaman yeşil bir renge sahiptir.

Defne kokusu son derece hoştur. Ağaçları da etrafına harika kokular yayar.

* ot, yemeklere lezzet katar. Özellikle balık, çorba ve et üzerine konulan bitki, yemeğe lezzet katar ve kokusunu arttırır.

* ot, doğal tıpta kullanılmaktadır.

* ot, çay yapımında kullanılır.

Defne, ülkemizde Ege bölgesi, Akdeniz bölgesi ve Karadeniz bölgelerinde yetişir.
* Bitki ve defne ağacından elde edilen yağ diğer ülkelere ihraç edilmektedir.

* İhraç edilen defne yaprakları Avrupa ülkelerine satılmaktadır. Ülkemizde defne yaprakları en çok Hatay ilimizde yetiştirilmektedir.

* Gerçek defne yaprak dökmediği için yaprakları her zaman toplanabilir. Ancak en etkili ve keyifli yapraklar genellikle Mayıs ve Ekim aylarında toplanır.

* bitki tıbbi ve kozmetik alanlarda kullanılmaktadır. Aynı zamanda bitkiden elde edilen yağ da bu alanlarda kullanılmaktadır.

Defne Yaprağının Faydaları
* idrar söktürücü özelliği vardır.

* Ağrı kesici özelliği vardır.

* ot, etkili bir mikro katildir.

* Defne banyosunu duyduysanız, bu banyo adet öncesi gerginlikler, kasları gevşetmek ve vücudu gevşetmek için son derece faydalıdır.

Hüzünlü Hikayesiyle Doğanın İnsanlığa Armağanı: Defne Yaprağı
Defne yaprağı genellikle balık yemeklerinde ve etlerde kullanılır ancak lezzet verici olarak tercih edilen bu ürünün aslında pek çok farklı kullanımı vardır. Unlu mamullere sadece lezzet katmakla kalmayan Defne, faydaları nedeniyle de tercih ediliyor. Mitolojik hikayesiyle trajik bir romantizm fısıldayan defne yaprakları, kokusu ve estetik görünümü ile mitolojiden buraya geliyor. Yaz kış yeşil kalan defne ağacı, şehirlerde bile rahatlıkla yetişebilmektedir. Defne yaprakları ortalama 8 cm uzunluğunda, oval şekilli ve sert yapısıyla ayırt edilir; Akdeniz, Ege, Karadeniz ve Marmara’da yetişir. Kırsal alanlarda, defne ağaçları sekiz metreye kadar yaşlanabilir.

Defne Yaprağının Üzücü Hikayesi
Antik Yunan mitolojisine göre sanat, güneş, ışık, ateş ve şiir tanrısı Apollon, Dafni’ye çıldırır ama bir cevap bulamaz. Onu yakalamaya çalışan tanrı Dafni’yi bulunca babası kızını ağaca çevirir. Apollo’nun zaferlere, şiirlere ve şarkılara adadığı bu ağaç, o gün Olimpiyatların simgelerinden biri haline geliyor.

Defne Yaprağı Faydaları
Yemeklere hoş bir aroma veren bitki, genellikle marinatlarda ve yemeklerde kullanılır. Hem kuru hem de taze olarak kullanılabilen bitki, çay olarak tüketilmektedir. Defne çayı, sindirim problemlerini ve mideyi sakinleştirmeye yardımcı olur. Antioksidan bitkinin nasıl kullanılacağı sorusunun çözümü aslında detoks. Metabolizmayı hızlandıran ve antioksidan etkiye sahip olduğuna inanılan bitki çayı genellikle ara öğünlerde tüketilir. Bitkiden elde edilen hidrosol veya bitkisel su, saçları kepekten arındırmaya yardımcı olmak için sıklıkla saç derisine uygulanır ve deneyen kişiler, suyun saç büyümesini de desteklediğini belirtir. defneli sabunları özellikle Ege’ye yaptığınız seyahatlerde görmüşsünüzdür; defne ayrıca sabuna dahil edilir. Defne, sabunlarda sadece aroması için değil, aynı zamanda antioksidanları ve cilt nemini destekleyen bileşenleri için de kullanılmaktadır.

Ot Nerelerde Kullanılır?
Balıkta, et yemeklerinde ve salatalarda kullanılan ot, etin ağır kokusunu gidererek bu yemeklerin hafif tatlanmasına yardımcı olur. İnce etler genellikle defne yaprağı yakılarak içilir. Çay tüketildiğinde defne yapraklarının toz haline getirilip cilde uygulandığına ve cildi rahatlattığına inanılıyor. bitki yağı, bitkinin eksprese edilmiş badem yağına batırılmasıyla hazırdır. Yağ kaslara uygulandığında gevşemeye yardımcı olur ve baş ağrısı gibi sorunları çözebilir. Cildi destekleyen yağlar, mineraller ve vitaminler açısından zengin olduğu için cilt bakımı rutininde de kullanılabilir. Antik Yunan’da mitolojik öyküsü ile ölümsüzlüğün simgesi olduğu için anılan defne ağacının pek çok şekilde kullanıldığı biliniyor. Defne yaprakları genellikle suda kaynatılır ve ateşte deriye sürülür.

Defne Yaprağı Yağı düzenlemek kolaydır
Bitki yağı hazırlamak için kapaklı bir kavanoz istersiniz. Bir kavanoza on beş grama kadar defne yaprağı koyacak ve badem yağı ekleyeceksiniz. 200 ml’lik bir kavanoz için 1 bardak sağılmış badem yağı kullanacaksınız. Kavanozu kapattıktan 40 gün sonra defne yağınız kullanıma hazırlanır. Bir dokunuşla sabırla, kolayca defne yağı alımı yapacaksınız. Defne yağını serin ve karanlık bir yerde kapağı kapalı olarak uzun süre saklayacaksınız.

Neyin ot iyi ya da neyin iyi olduğunu soranlar, bitkinin sonuçlarının genellikle hemen görüldüğünü düşünebilirler, ancak düzenli kullanımın diğer bitkiler gibi hayati önem taşıdığı vurgulanmaktadır. Elbette yoğun defne çayı kullanılmaması da tavsiye edilir. her gün sadece bir bardak defne çayı içeceksiniz. Ayrıca diğer ürünleri düzenli olarak ancak rutininizde düzenli olarak kullanarak da yaşayacaksınız.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA