SON DAKİKA

Kayip Atlas

Yaşınıza Göre Beslenmenizi Bakın Nasıl Ayarlayabilirsiniz?

Yaşınıza Göre Beslenmenizi Bakın Nasıl Ayarlayabilirsiniz?
Bu haber 17 Aralık 2020 - 7:24 'de eklendi ve 0 views kez görüntülendi.

Beslenmenizi Yaşınıza Göre Nasıl Ayarlayabilirsiniz? Beslenme ihtiyaçlarınız, metabolizmanız ve aktivite seviyeleriniz yaşlandıkça değişmeli, o zaman diyetinizKaranlıkta geç yemek yeme arzunuz olsa da, muhtemelen 40’lı yaşlarda üniversitede yaptığınız gibi, beslenme ihtiyaçlarınız her on yılda değişecektir. Bununla birlikte, vücudunuzun tam olarak nasıl değiştiğini anlamadan hangi yiyeceklerin sizin için doğru olduğunu anlamak zordur. Ayrıca, bir not olarak, yaşlandıkça eğitiminizi de değiştirmelisiniz. Bu makale boyunca, ister 25 ister 45 yaşında olun, sağlıklı bir yaşam tarzı oluşturmanıza yardımcı olacak ipuçlarını derledik.

20’li Yaşlarda Beslenme
Bu yaşta her zaman ilk işinizi ekler, yeni arkadaşlar edinir, flört eder, evlenir ve bir aile kurarsınız. Hayatınız bir kasırga olabilir, bu da sağlıklı bir diyetin denenecek ilk şey olduğunu düşündürür.

En büyük beslenme ikilemlerinizi aşmak için önce besini sağlıklı hale getirin. Bir çalışma, 20’li yaşlarındaki insanların ergenlere göre yüzde 25 daha fazla besin tükettiği sonucuna varmıştır. Tüm gün hareket halindeyken akşam yemeğini atlamak, önemli besin maddelerini kaçıracağınız anlamına gelir. Kolayca ve hızlı bir şekilde pişirebileceğiniz dondurulmuş sebzeler genellikle sizin için dürüst bir seçenektir.

20’li Yaşlarda İsteyeceğiniz Temel Besinler
Protein: Protein sizi tok tutmaya yardımcı olur ve kas inşa etmek ve korumak için yapı taşları sağlar. Son araştırmalar, her gün en az 60 ila 70 gram protein istediğimizi gösteriyor. Derisiz kırmızı etli kümes hayvanları, yağsız sığır eti, balık, yumurta, fasulye, soya peyniri ve az yağlı süt ürünlerini yiyerek günlük ihtiyaçlarınızı karşılayacaksınız.

Potasyum: Kaslarınızın ve kalbinizin düzgün çalışması için yüksek dozda potasyum tüketmek istersiniz. Araştırmalar, 20’li yaşlarındaki kadınların çoğunun önerilen miktarın yarısı kadar aldığını gösteriyor. İki bardak meyve (bir elma, bir muz ve taze çilekli sade yoğurt gibi) ve her gün iki buçuk bardak sebze, istediğiniz tüm potasyumu almanıza yardımcı olacaktır.

Omega-3 yağ asitleri: Bu çoklu doymamış yağ asitleri, beyninizde iyi hissettiren bir kimyasal olan serotonin miktarını artırabilir ve araştırmalar, düşük seviyelerde verildiğinde depresyonla da bağlantılı olabileceğini göstermektedir. Kadınlara depresyon teşhisi iki kat daha olası olduğundan, diyetinize omega-3 açısından zengin somon ve ton balığı eklemeye başlayın. aksi halde ceviz, öğütülmüş keten tohumu ve bitkisel yağdan istediğinizi elde edebilirsiniz.

20’li Yaşlarınız İçin Genel Beslenme Tablosu
Çekmecenizi veya ofis buzdolabınızı bu sağlıklı ikramlarla doldurun. 1 çorba kaşığı kıyılmış ceviz, az yağlı dil peyniri ve tam tahıllı kraker, kurabiye ve yağsız latte, yağsız tencere peyniri ve birkaç kuru üzüm, 6 kuru kayısı ve birkaç yemek kaşığı ayçiçeği çekirdeği, 12 badem veya 1/4 su bardağı ile yoğurt humusa batırılmış havuç.

Kahvaltı: 1 yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu ile yulaf ezmesi. Öğle yemeği: Karışık yeşillik, mandalina, domates ve az yağlı salata sosu ile ızgara salata. Öğleden Sonra Ara Öğün: Orta boy portakal ve 1 yemek kaşığı doğranmış ceviz. Akşam Yemeği: Tavuk veya et ızgara ve salata.
Günlük beslenme bilgileri: 1.941 kalori, 100 gr protein, 40 gr yağ (5 gr doymuş), 293 gr karbonhidrat, 34 gr fiber

30’lu Yıllarda Beslenme
Daha fazla iş ve ev sorumlulukları ve muhtemelen acele yemek talepleriyle boğuşuyorsunuz. Mutlu ve sağlıklı olmak için ne yapacaksınız: önce sağlığınıza inanın. 30’lu yaşlarda, diyabet veya hipertansiyon gibi sağlıksız bir yaşam tarzının belirtilerini anlamaya başlarsınız. Kilonuzun yüzde 10’unu kaybetmek, bu hastalıklara yakalanma riskinizi azaltabilir.

30’lu yaşlarda isteyeceğiniz Temel Besinler
Folat: Sağlıklı bir hamileliği desteklemek ve vücudunuzun yeni hücreler üretmesine yardımcı olmak için gereklidir. Folat ayrıca kalp rahatsızlığı tehlikesini azaltmaya da yardımcı olabilir. Günlük 400 mikrogram ihtiyacınızı karşılamaya yardımcı olması için nohut, kuşkonmaz, ıspanak, brokoli, avokado, meyve suyu ve zenginleştirilmiş tam tahıllar gibi yiyecekler yiyin.

Bitkisel besinler: Bu bileşikler, yaşlanma sürecini engelleyen, kalp rahatsızlığını önleyen ve DNA’daki değişiklikleri durduran, potansiyel olarak kanser olayını önleyen antioksidanlar içerir. ek olarak, bu kategoriye genellikle acı tatlı çikolata, şarap ve ara sıra dahil edilir.

30’lu Yaşlarınız İçin Genel Beslenme Tablosu
Bu yaşta tüketeceğiniz sağlıklı atıştırmalıklar da aşağıdaki gibi olabilir. Akdeniz Ton Balığı Salatası: 3 ons hafif ton balığını 1 doğranmış domates, 1/2 doğranmış salatalık, 1 su bardağı beyaz fasulye ve birkaç yemek kaşığı İtalyan sosu ile karıştırın. Badem Ezmesi ve Armut Sandviç: 2 dilim tam buğday ekmeğinin üzerine 1 yemek kaşığı badem ezmesi sürün. 1/2 küçük dilimlenmiş armut ekleyin. Hindi Dürüm: 3 ons dilimlenmiş hindi göğsü, 1/4 dilimlenmiş avokado, 1/4 su bardağı az yağlı kıyılmış çedar ve bir orta boy lavaş. Kahvaltı: 2 yemek kaşığı doğal yayılmış yulaf ezmesi ve 1/2 küçük dilimlenmiş muz ve 1 bardak kalsiyum ve D vitamini takviyeli meyve suyu. Öğle yemeği: Köri karides salatası (10 karides kaynatın ve 1 çorba kaşığı mayonez ve 1 tatlı kaşığı köri tozu ile karıştırın) ve tam buğday ekmeği. Öğleden Sonra Atıştırmalık: 6 kaşık yoğurt ve 1/2 bardak ahududu
Akşam yemeği: Nohut salatası, yağsız ızgara dana eti, 2 yemek kaşığı teriyaki sos, bitkisel yağda sotelenmiş 1 tatlı kaşığı ıspanak ve 1 orta boy fırında tatlı patates. Günlük beslenme bilgileri: 1.868 kalori, 94 gr protein, 64 gr yağ (17 gr doymuş), 243 gr karbonhidrat, 34 gr fiber

40’lı Yıllarda Beslenme
Bu zamanlar kelimenin tam anlamıyla insanların tekrar kendileri için zaman aramaya başladıkları zamandır. Bu yaştaki insanlar sağlıklarını ve zindeliklerini geliştirmek için gerçekten çaba göstermeleri gerektiğini düşünüyorlar.
Sağlığınızı iyileştirmek için ne yapacaksınız: Vücudunuzun değiştiğini anlayın ve bunun normal olduğunu kabul edin. Yaşlandıkça östrojen vücudunuzda çekilmeye başlar ve bu, vücudunuzun kilo aldığı bölgeleri değiştirir. Sadece mide bölgenizden kilo aldığınızı fark etmeye başlayacaksınız, böylece egzersize başlayacaksınız. Her gün sadece 100 kaloriyi kesin. 40’tan sonraki her on yılda, kalori ihtiyaçlarında kabaca yüzde 1’lik bir azalma var. bu genellikle ek bir çerez gibidir.

40’lı yaşlarda isteyeceğiniz Temel Besinler
Kalsiyum: Menopoz yaklaştıkça kemik oluşturan östrojen azalmaya başlar ve kalsiyum daha önemli hale gelir.Az yağlı süt ürünlerinden, takviyelerden veya bunların bir karışımından günde 1.000 miligram almaya çalışacaksınız.

D Vitamini: Bu besin, vücudunuzun kalsiyumu emmesine yardımcı olur, sisteminizi güçlü tutar, göğüs ve kolon kanserlerine karşı korur ve hatta sağırlığı önler.  Diyet yoluyla yeterince D vitamini almanın bir yolu yok çünkü sadece birkaç besin bu vitamini içeriyor. Ek olarak, doktorunuza danışmanız ve almanız önerilir.

Lif: Lif sizi uzun süre tok hissettirmekle kalmaz, aynı zamanda kolesterolü düşürmeye ve karsinom riskinizi düşürmeye yardımcı olur. Meyveler, sebzeler, arpa ve yulaftan, ayrıca tam buğday ekmeği ve kepekten günde lif almaya dikkat edin.

40’lı Yaşlarınız İçin Genel Beslenme Tablosu
Kahvaltı: 1 su bardağı yüksek lifli yulaf, 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı yaban mersini. Yanında: 1 bardak çay Ara öğün: 1 yemek kaşığı fındık ezmeli 1 orta boy elma Öğle yemeği: 2 dilim az yağlı kaşar ve tam buğday ekmeği sebzeli burger Öğleden Sonra Atıştırmalık: 2 yemek kaşığı humus ve 6 tam buğdaylı kraker Akşam yemeği: 1 su bardağı 3 ons ızgara somon arpa pilavı ve 1 çay kaşığı bitkisel yağda sotelenmiş 6 kuşkonmaz Günlük beslenme: 1.656 kalori, 92 gr protein, 48 gr yağ (13 gr doymuş), 228 gr karbonhidrat, 39 gr fiber

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA