SON DAKİKA

Kayip Atlas

Arpacık Problemi Bakın Nedir ve Nedenleri Nelerdir?

Arpacık Problemi Bakın Nedir ve Nedenleri Nelerdir?
Bu haber 06 Haziran 2020 - 21:47 'de eklendi ve 160 views kez görüntülendi.

Herkesin göz kapaklarının fikirlerinde yağ bezleri vardır. Bu yağ bezleri bakteriyel bir en-feksiyonla karşılaşırsa, bu bir arpacık en-feksiyonu haline gelir. zararsızdır, ancak standart bir rahatsızlıktır. Dik-kat mikroplarla enfekte olursa, arpacık olasılığı son derece yüksektir. Göz ağ-rısı, kızarıklık ve küçük bir ağrı hissi oluşabilir. Arpacık soğanı 5-7 gün içinde geçecektir. iyileşme sürecinde göz hijyeninden emin olmak önemlidir. ayrıca doktor tarafından verilen göz damlası gibi ilaçlar düzenli olarak kullanılmalıdır.

Arpacık En-feksiyonunun Nedenleri Nelerdir?
Göz kapaklarının fikirlerinde bulunan yağ bezleri kirpik diplerini misafir etti. Yağ bezlerindeki kanal ağızlarından sadece biri mikroplarla tıkanırsa, göz içinde bir en-feksiyon oluşur. Bu enfeksiyona ayrıca arpacık denir.

Arpacık en-feksiyonunun en yaygın ve geleneksel nedenleri uykusuzluk, yorgun hissetme ve dik-kati temiz tutmadır.

Arpacık, göz kapaklarının uçlarında bulunan yağ bezlerinin bakteriyel enfeksiyonu olabilir. Göz içindeki arpacıklar yaygındır ve bazen zararsızdır. Arpacık, dikkatin mikropundan kaynaklanır ve kızarıklığa, hafif ağrıya, ağrılara ve rahatsızlığa neden olur.

Ortalama 1 haftada göz arpası geçer. Bununla birlikte, bu dönemde, hijyene konsantre olmak ve doktorunuzun önerebileceği damla ve pomatları kullanmak önemlidir.

Sebepler
Göz kapaklarının içinde çok sayıda yağ bezi bulunur. Bu bezlerin kanal ağızları misafirperver kaya dibi kirpiklerdir. Bu kanal ağızlarından biri mikroplar tarafından tıkandığında ve göz kapağında küçük bir enfeksiyon oluştuğunda buna “arpacık” denir.

Arpacık ağrılı bir durum olabilir. Kapak şişmiş, kırmızı ve normalden daha sıcak.

Gözde arpacık oluşumunun birçok nedeni vardır. Çeşitli nedenlerle bulaşan bakteri veya diğer organizmalar, göz içinde iltihaplanmaya neden olabilir.
Arpacık, özellikle yorgunluk ve uykusuzluk gibi vücut direncinin azaldığı zamanlarda meydana gelen bir enfeksiyondur.

Tedavi Yöntemleri
Yukarıda anlatıldığı gibi göz kapaklarınızın ucunda bir durumla karşılaşırsanız bir göz doktoruna danışın. Göz doktoru arpacıklara fizik muayene ile teşhis koyacaktır. Uygun gördüğü takdirde bir grup antibiyotik içeren merhem ve / veya damla önerebilir.

Gözler temiz tutulursa yani hijyen kurallarına uyulursa 1 hafta içinde arpacık geçer. Bu noktada, doktorunuzun önerdiği anti-enfeksiyöz damlalar ve pomatlar kullanacaksınız.

Bununla birlikte, arpacık en az iki veya üç haftadır mevcutsa, gözde sertleşen bir iltihap varsa ve tedavilere rağmen iyileşme sağlanamıyorsa, genellikle ameliyat uygulanır; Göz kapağında küçük bir kesi ile enfeksiyon tamamen boşaltılır ve temizlenir. Bir kist yapılırsa, tekrarlanamayacak bir şekilde yok edilir.

Kapak bölgesi lokal anestezi ile uyuşturulduktan sonra, kapak içinde biriken yağ, çevreleyen duvarlar boyunca temizlenir. yaklaşık 5-10 dakikalık operasyondur.

Operasyondan sonra birkaç saat göz kapalı kalır. İşlem yorgan içinden yapıldığından dikiş atılmasına gerek kalmaz, çoğu zaman iz bırakmadan rahatlıkla yapılır.

Operasyonun ardından ertesi gün dikkat bandajlanarak açılır. Göz kapağında da hafif şişlik ve morarma olabilir ancak bu 5 günde geçer.
Yaklaşık 1 hafta antibiyotikli damla ve pomatlar kullanılır.

Operasyondan sonraki gün dikkat bandajı tutulduğu sürece işe devam edilebilir.

Operasyondan sonraki gün ve 1 ay sonra veya hekiminizin uygun gördüğü tarihlerde kontroller yapılır.

Sadece bir arpacık durumunda alınacak bazı önlemler vardır:

Gözlerinize dokunmadan önce veya sonra daima ellerinizi yıkayın. havlularınızı kimseyle paylaşmayın.
Arpacık tamamen gidene kadar göz makyajı uygulamayın. Şişen bölgenin kapatılması geç iyileşmeye neden olacaktır. Ayrıca gözlerinize dokunan makyaj aplikatörleri de kontamine olabilir. Bu nedenle yenileriyle değiştirin.
Asla arpacığı sıkmaya veya patlatmaya çalışmayın çünkü bu enfeksiyonu yayabilir.
Arpacık oluşumunu önlemek için, göz hijyeninize odaklanın: özellikle yatmadan önce göz makyajınızdan kurtulduğunuzdan emin olun. gözlerinize kirli ellerle dokunmayın. tarihi geçmiş makyaj ve kirli havlu kullanmayın.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA