SON DAKİKA

Kayip Atlas

Demans Hastalığı Nedir?

Demans Hastalığı Nedir?
Bu haber 06 Haziran 2020 - 21:54 'de eklendi ve 226 views kez görüntülendi.

Toplumdaki genel nüfusa baktığımızda, yaşlı bir nüfusu temsil eden demans hastalığı, unutkanlıkla kendini gösterir ve beraberinde birçok hastalık getirir. Genel halk arasında bunama olarak da adlandırılan demans tedavisi bugün etkili bir şekilde yapılamaz. Genelde yaşlı insanlar motor becerilerde zorluk çeker ve zamanla hafıza düşünme gibi işlevlerini kaybederler. Tüm vücudu etkilediği için demansı multidisipliner bir şekilde tedavi etmek gerekir.

Demans Hastalığı Tedavi Yöntemi
Tedavi yöntemi, hastalığın derecesine karar verildiğinde seçilir. Birçok çeşit demans var. Örneğin; Alzheimer demansı akut dönemde gerçekleşmezken, kronik aşamaya geçtiğinde bireylerin yaşam standartları hızla düşer. Geriatrik hasta gruplarının hastalığı olarak adlandırılan demans, ö-l- ümcül ve yavaş ilerleyen hastalık grupları arasındadır. yaşam tarzında gerçekleştirilen faaliyetlerde bozulma ve hafızada azalma ile kendini gösterir. Zamanla davranış bozuklukları ve birkaç psikiyatrik semptomla yaşam kalitesini önemli ölçüde azaltır.

Odak Sorunu Yaşandı
Demans için ana açıklama, beyindeki bazı hücrelerin deformasyonudur. deforme olmuş hücrelerle beynin içinde biriken birkaç protein arasında iletişim yoktur. Biriken bu proteinlerin beynin diğer bölümlerinin işleyişi üzerinde olumsuz etkileri vardır. Özellikle hipokampus bölgesi ciddi hasar görür. Demanstan etkilenen insanlar, mahkeme ve yargı kabiliyetinin azalması, dikkat eksikliği, hafızanın azalması, odaklanma sorunları ve kötü seyretme gibi birçok şikayete sahiptir.

Tabii ki, bu semptomlar hastalığın evresine göre değişmekle birlikte, erken evrelerde yakalanan demans hastaları mümkün olan en yüksek miktarda hayata ulaşmaya çalışılmaktadır. bunama tanısı için özel bir yöntem yoktur. Doktorlar hastalarını mini zihinsel testler gibi belirli uygulamalara tabi tutarak hastalığı teşhis edebilirler. Bu hastalık için etkili bir tedavi olmamasına rağmen, doktorlar sadece semptomları azaltmak için tedavi yöntemlerine sahiptir.

Demans (demans) maalesef entelektüel yetenekleri kısmen veya tamamen azaltan, bilişsel, davranışsal ve işlevsel düşüşe neden olan veya minimum düzeyde değişen derecelerde sıkıntıya neden olan ve yaşa bağlı olarak değişen derecelerde mesleki ve sosyal kayıplara neden olan ilerleyici bir durumdur. sosyal istasyon.

Yaşlanma olarak baktığımızda, beynimizdeki sinirlerin iletim hızındaki azalma ve dolayısıyla bazı bilgilerin değerlendirilmesindeki yavaşlama geleneksel bir sürecin bir parçasıdır. Ancak bazı durumlarda demans beslenme alışkanlıkları, kronik hastalıklar, psikososyal travmatik durumlar, majör kayıplar, ağır psikiyatrik hastalıklar ve bazı ilaçların uzun süreli kullanımı gibi durumlarda daha hızlı ilerlemekte ve bazı yeteneklerde ciddi kayıplara neden olmaktadır. bu örnek, normal yaşlanmanın dışında gelişen ve hem bireyi hem de belki çevresini daha fazla etkileyen psiko-sosyo-kültürel bir duruma dönüşür. Hasta tek mağdur değildir ve hasta yakınlarında yüksek aile sorunları ortaya çıkabilir.

Demans başlığı altında toplanan ve bazen her toplumda – yanlış olarak – genel Alzheimer başlığı verilen bu durum, gerçekten de bazı tıbbi farklılıklar içeren bir görüntüdür. Alzheimer hastalığı ise sadece bunamanın geliştiği ve bazı özellikleriyle diğerlerinden farklılaştığı birkaç hastalıktan biridir.

Dünyada ve ülkemizde artık başlangıç   yaşı 80 olarak kabul edilmektedir. Gelişen tıbbi yöntemler ve dünya çapında uzun bir yaşam sürmenin yol açtığı bu yeni sosyal durum, dikkate alınması gereken bir sorun haline gelmiştir ve önlem alınması alınmış. Bu nedenle ekonomik zorluklar ve uzun çalışma nedeniyle yaşlılarına bakamayan merkez yaş grubu için diğer arama yöntemleri miras oyununa ve huzurevlerine ev sahipliği yapmıştır. Evler adı altında alternatif çözümler üretilmeye başlanmıştır. Etnik ve kültürel değerlerimiz açısından bir yaşlıyı ve bir akrabayı eve / eve göre terk etmek hala bir utanç olarak görülse de, esnek bir bakıma ihtiyaç duyan bu hastalar ve / veya yaşlılar için en basit alternatifi oluşturmaktadır.

Evde bakım, kişi
– ne zaman hastaneye götürülmeli – Kontroller ne sıklıkla yapılmalı yapıldı – Acil durumlarda neyin ortadan kaldırılması gerektiğini tam olarak bilmemek – Çoğu durumda, bakım bir birey tarafından sağlanmalıdır (genellikle eğitimsiz bir asistan veya aile akrabası) – Gerekirse ilacın ne zaman ve hangi dozda kullanılması gerektiği konusunda kafa karışıklığı – Yaş ilerledikçe artan beslenme sorunları – Düşme tehlikesine karşı alınacak önlemler – Gerekirse hastanın oturduğu yere veya yatağa sabitlenmesi gerekliliği – Laboratuvar testleri, kateter, vasküler erişim açıklığı, mide veya kateter beslemesinin teknik zorlukları Göründüğü için o kadar kolay olmayan bir durum ve dolayısıyla maliyeti yüksek. Ayrıca kişiye, bakıcının veya yakınının (her kimse) bakımı, kendi durumu, sağlık durumu açısından bakıldığında, bazı durumlarda bakımın tek bir kişi tarafından yapılamayacağı tartışılmaz gerçeği, evde bakım zor. Bakanın veya bakıcının toleransındaki azalmanın yanı sıra, bakımı zorlaştıran bir başka faktör olarak kendi sosyal yaşamlarının kısıtlılığı da unutulmamalıdır.

Tabii ki, meslek grupları boş durmuyor ve demansa karşı inanılmaz derecede büyük araştırma projelerini içeren çalışmalar yürütülüyor, hem önleyici yöntemler hem de tedavi ve erken teşhisin mümkün olduğu şekilde hesaba katıldığı birçok tez ve antitez öneriliyor.

Demansın açıklaması nedir?

Demans semptomları birçok nedenden dolayı ortaya çıkabilir. bu, beyin içinde bilinmeyen bir nedene bağlı bir süreç olabilir, ayrıca bazı sistemik hastalıkların, vasküler hastalıkların, tümörlerin, madde ve alkol kullanımının sonuçları veya bu nedenlerin birkaçının bir karışımı olabilir.

Demansın belirtileri nelerdir?

Demansta ana semptom hafızadır, özellikle de son zamanlarda yaşanan hafıza bozukluğudur. Hafıza problemleri sayesinde, o kişi yaptığı konuşmaları hatırlamayabilir ve kısa bir süre sonra aklına yazdığını düşündüğü yeni öğrenilen bir ismi veya telefon numarasını hatırlamaya hazır olmayabilir. hastalık ilerledikçe geçmişte öğrenilen bilgiler yavaş yavaş yok olmaya başlar. Bununla birlikte, sonraki bilişsel problemlerden en az biri hafıza bozukluğuna eşlik edebilir.

Kelime bulma güçlükleri, belirli kelimeleri hatırlamada güçlük veya başka bir anlamsız kelimeyi değiştirme de tipiktir.
Özellikle muhakeme ve analiz işlevlerini yerine getiren ön beyin içindeki yürütücü işlevlerin bozulması. Bu işlevler, bir bireyin sosyal yaşamına bakması için en gerekli olan şeydir. Bu işlevlerdeki bozulma, sert davranışların ortaya çıkmasına neden olabilir.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA