SON DAKİKA

Kayip Atlas

Moğolizm Hastalığı nedir? Semptomlar neler?

Moğolizm Hastalığı nedir? Semptomlar neler?
Bu haber 27 Mayıs 2020 - 20:16 'de eklendi ve 113 views kez görüntülendi.

Moğolizm Hastalığı nedir? Semptomlar neler? Tedavisi var mı? son yıllarda görülen hastalıklardan biri mongolizm hastalığıdır. Maalesef ülkemizde bir nedenden dolayı ortaya çıkacak hastalık da görülebilir. Ne yazık ki, bazı semptomları olan hastalığın en önemli olumsuz yönü, tedavisinin bugün henüz mevcut olmamasıdır.Bu hastalığı günümüzde maalesef bir çok kişi ne anlama geldiğini bilmemektedir.Bu makalemizde Moğolizm hastalığı hakknda ayrıntılı bir şekilde yer verilmiştir.Peki bu hastalığın belirtiler neler, nasıl tedavi edilir, ne tür önlenler alınabilir, dikkat edilmesi gereken diğer noktalar hepsi makalemizde anlatılmaktadır.Moğolizm hastalığı ne sıklıkla vede ne şekilde görülmektedir işte size ayrıntılar.

Moğolizm hastalığı; akıl hastalığı ve birkaç fiziksel problem sıklıkla birlikte görülür. Moğolizm veya mongolizm olarak da adlandırılan moğolizm hastalığı, 600 gebelikten 1’inde sıklıkla görülür. Çoğunlukla 35 yaş üstü gebeliklerde ortaya çıkabilen bu hastalık, bu yaş ve üzerindeki anne adaylarının bebeklerinde ortaya çıkabilir.

Moğolizm hastalığının belirtileri nelerdir?
Çocuk 3-5 yaşından sonra konuşmaya başlar.Zayıf bir vücuda sahiptir ve çok çabuk hastalanır. Ergenlik döneminde tonu bozulur. Geciktirme ve unutkanlık sorunları sıklıkla görülür. Genellikle kalp fonksiyonlarında problemler görülür. Sebebi nedir?

Yukarıda, moğolizm hastalığı için sadece bir açıklama olduğunu belirtmiştik. moğolizm hastalığı için tek açıklama;

Akraba evlilikleri: Moğolizm için tek ve ana açıklama akraba evlilikleridir. Bugün, uzmanlar tarafından akraba evliliklerinin oldukça yaygın olduğu ve bu örnek sayesinde bebeklerde moğolizm hastalığı olabileceği belirtiliyor.

Moğolizm Tehlikeli mi?

Moğolizm taşıdığı riskler açısından zarar gören pediatrik hastalıklardan biridir. özellikle, bağırsakların ve beyin sağlığının sıklıkla ciddi şekilde tehlikeye girmesi mümkün olacaktır. Tedavinin yetersizliği sayesinde sonuçları azaltmak için doktora danışılmalıdır.

Herhangi bir tedavi var mı?

Ne yazık ki tedavisi yok. Hastalık konjenital olduğundan tedavi yoktur, ancak bugün hastalığın tedavisi için çalışmalar yapılmaktadır. gelecekte tedavi edilebilir hastalıklar arasında yer alması umulmaktadır.

Moğolizm Nasıl Önlenir?
Moğolizm hastalığını durdurmak için yapılacak tek şey akraba evliliklerine sahip olmak değildir. Yazımızda da belirttiğimiz gibi, moğolizm hastalığı, göreceli evlilikleri nedeniyle bebeklerde gelişen kalıcı bir hastalık olabilir. Akraba evliliği yoksa, moğolizm meydana gelebilir.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA