SON DAKİKA

Kayip Atlas

Odaklanmakta güçlük çekenler için 7 ipucu

Odaklanmakta güçlük çekenler için 7 ipucu
Bu haber 25 Eylül 2020 - 6:47 'de eklendi ve 120 views kez görüntülendi.

Ana hedef Problem için ne yapmalıyız? Odaklanamadığımızda neden işimizden kaçabiliriz? Duyularımız yüzey dünyasına misafirperverdir. Görerek, duyarak, tatarak, dokunarak ve koklayarak çevremizle iletişim kurarız ve bu iletişimi belirli koşullar altında sürdürürüz. Ayrıca duyularımızla sevdiğimiz, istediğimiz veya sevdiğimiz bir şeyde uzmanlaşmak istiyoruz, ama işte toplum olarak büyük bir sorun: odaklanmayacağız.

Gelişim lideri, eğitmen, antrenör, yazar Yasemin Sungur, koronavirüs sayesinde resepsiyonda kaldığımız miktarda bu konunun daha da ilerlediği eğitimlerinden aldığı geri bildirimlerde uzmanlaşan bir kesinti olduğunu gözlemlediğini belirtiyor.

1) önceliklerinizi belirleyin
Denemek istediğimiz tonlar var, zaman kısıtlı. Aklımızda birçok şey aynı anda akarken, sorumluluklarımız ve yükümlülüklerimizle bir konuda uzmanlaşmak zordur. Birincil adım olarak, denemek istediğiniz şeyin bir envanterini çıkarın. Ardından bu liste sırasında 5 öğe seçin ve yazın. bu sırada kendiniz için bir yol haritası oluşturmuş olacaksınız. Bir öğe tükenmeden farklı bir öğeye geçmemek için bu plana sadık kalmalısınız.

2) Nefesinizi kontrol edin
Nefes almak hayati bir işlev olabilir millet. Gün içinde her zaman nasıl nefes almamız gerektiğini unutuyoruz. Heyecan, stres, beslenme, iş yükü gibi her şey nefes almamızı etkiler. Uzmanlaşmak istediğimiz konuyu ele aldığımızda nefesimizi düzenlemeliyiz. Çalışmaya başlamadan önce bile burundan nefes almaya çalışın. Sayarken nefes alın ve eşit sayıda nefes verin. bu şekilde sakinliği, sessizliği ve konsantrasyonu fark etmeniz daha kolay olacaktır.

3) bir iş yap
Bir basketçi hayal et. Topun tamamını aldı ve sepete atabilir. Topu fırlatırken, ana hedef topun üzerinde ve sepet içinde yüz adet olmalıdır. hayatta başarılı olanlar bunu yapabilenlerdir. Kısacası, seçtiğiniz iş o anda yaptığınız tek iş olmalıdır. Birçoğumuz okurken ders çalıştığımı, arkadaşlarımın mesajlarını televizyon izlerken okudum, kitap okurken televizyonun da açık olabileceğini düşünen var ama bu insanların işlerinde etkinliği ve başarısı misafirperver bir tartışma.

4) olumsuz bilgileri temizleyin
Neyi denemek istediğiniz konusunda zihninizi net tutun. Bitirmek, yapmak, öğrenmek istediğiniz konulara başlamadan önce aklınızdaki tüm olumsuz bilgileri silin. amacınızda uzmanlaşın ve olumsuz kalıplarınızı bir kenara bırakmak için kontrol edin. Ne düşünürseniz düşünün, zihniniz bu bilgiyi büyütür. Bu nedenle, odaklanmak ve zihninizi temizlemek için seçtiğiniz konudan önce bir arınmaya katılın.

5) Çevrenizi düzenleyin
Zihin temizliğinden sonra çevre temizliği zamanıdır. Çalışma ortamınızı zevkinize ve kullanımınıza uygun şekilde düzenleyin. Önceliğiniz düzenli ve düzenli olmaktır, ancak çevreniz odaklanmanıza yardımcı olacağından bu düzeni korumak istiyorsunuz. Işığınızı, ekranlarınızı, kullanacağınız ekipmanları yerleştirin ve bu düzeni sürdürün. Ara verin ve fazla ekipmanı alın. Çevrenizdeki görüş alanınızda rahat etmenizi ve motive etmenizi sağlayan öğeleri dahil edin.

6) Hafif ve sağlıklı beslenin
Konumuz da odak olabilir, ancak zihnimiz odaklanmak için çok önemlidir. Şimdi hepimiz zihnimiz diyetimizden çok acı çekiyor. Hafif ve sağlıklı yiyecekler seçin. Öğün atlamadan veya açlıktan ölmeden zihninizi temiz tutacak yiyecekleri tüketmelisiniz. çok su içmeyi onaylayın. Sizi rahatlatan bitki çaylarından destek alın.

7) Çalışma sürenizi önceden belirleyin
Bir konu üzerinde düşünmek için harcayacağınız zamanı en iyi şekilde belirleyebilirsiniz. Seçtiğiniz konuyu anlamak için en verimli zamanı belirleyeceksiniz. Çalışacağınız süre boyunca dinlenmek isteyeceğiniz zamanı kendiniz için ayarlamalısınız. Konu üzerinde çalışmaya başlamadan önce, ne kadar süre konsantre olacağınızı ve üzerinde çalışacağınızı belirleyeceksiniz. Çalışma süreniz ve aradaki molalarla birlikte üretkenliğinizi artıracak ve odaklanma sürenizi belirlemeye hazır olacaksınız.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA