SON DAKİKA

Kayip Atlas

Yara İzleri Bakın Nasıl Tedavi Edilir?

Yara İzleri Bakın Nasıl Tedavi Edilir?
Bu haber 06 Haziran 2020 - 22:07 'de eklendi ve 233 views kez görüntülendi.

Yara izleri genellikle küçük yaralanmalardan veya büyük kazalardan sonra ortaya çıkan cilt izleridir. Peki bu yara izlerinin tedavisi nasıldır?Vücudun bilinen çizgileri ile uyumsuz ve rastgele olduklarından, ameliyat izlerinden daha fazla yara izi bırakırlar. Yaralanma çok fazla iz bırakmamak için 1 cm’den büyükse, doktora gitmek ve bu alanı temizledikten sonra bir dikiş koymak en başta gelen doğru yaklaşımdır. Dikişli yaralar iltihaplandı ve yara izleri bıraktı. Dikiş teknikleri ve dolayısıyla kullanılan kumaşın kalitesi arttığı için dikişlerden sonra daha az iz kalmaktadır.

Yara iyileşmesini geciktiren en önemli unsurlardan biri yaranın iltihaplanmasıdır.

Yani enfeksiyon. İltihaplı yaralar daha fazla cilt reaksiyonuna neden olur. Aşırı cilt reaksiyonu aşırı yara izine neden olur. Deride daha az yara izi kalır.Yaralanmalardan sonra cilt izlerinin tedavisinde birçok ilaç, krem ​​ve cerrahi yöntem denenir. büyük cerrahi yöntemlerde başarılıdırlar. Ancak kendileri de bir iz bırakacaklar. Küçük, ince yara izlerinde cerrahi yöntemler kullanılamaz. Bu nedenle, cerrahi müdahaleler olmadan iyi bir analiz gerektirir. Unutulmamalıdır ki, bazen bir parkurun kendisinin oldukça bir parçasına neden olacaklardır.İz, her seansta küçülür ve minimum kozmetik açıdan rahat olur. Küçük yara izleri tamamen kaybolabilir. Lazer tedavilerinde bu lazerler, minimum yan etkileri olan hızlı iyileşme süresi sayesinde dünyada en çok tercih edilen sistem haline gelmiştir.

Yara İzlerinin Tedavisinde Doğal Yöntemler
Limon ölü deri hücrelerini yok etmeye ve yeni hücreler oluşturmaya yardımcı olur. Yarayı ve çevresindeki alanı iyice temizleyin Bir pamuğa 1 çay kaşığı meyve suyu ekleyin Yaranın dünyasını pamukla ovalayın Suyu 10 dakika beklettikten sonra iyice durulayın. Limon suyu cildinizi ışığa duyarlı hale getirebilir, bu nedenle dışarı çıkarken taktiği uyguladığınız dünyaya güneş koruyucu uyguladığınızı onaylayın.

Yara İzi Tedavisi Yara izi tedavisi nasıl yapılır? Yara izi tedavisi, lazer, dermapen, enjeksiyon gibi yöntemlerle tedavi edilebilir.

Yara izlerinin nedenleri nelerdir?
İnsan dokusundaki normal iyileşme süreci yara izine neden olur. Vücut dokusu zarar gördükten sonra vücudun doğal iyileşme sürecinde izler oluşturur.
Aşağıdaki nedenlerle doku hasarı meydana gelebilir: 1) Kaza sonucu yaralanmalar 2) Ameliyat sonrası kesik izleri 3) Hayvan ısırıkları vb. İzler 4) Yara izlerini yak 5) Enjeksiyonlar Yara izleri diğer koşulların bir yan etkisi olabilir. Örneğin; Su çiçeği veya sivilce gibi kızarıklığa neden olan bir durum varsa, kızarıklığın kaldığı yerde bir yara izi olabilir.

Yara izinin belirtileri ve bulguları nelerdir?
Yara izi, cilt hasarının üzerine kırmızı mor renkte gelişen sıkı bir lifli dokudur ve zamanla düzleşerek daha açık hale gelir.

Dermatologlar yara izlerini nasıl teşhis eder?
Yara izleri genellikle görsel inceleme ile teşhis edilir. Bazı durumlarda, yaranın gerçek kimliğini anlamak için mikroskop altında bakmaları veya biyopsi yapmaları gerekebilir.

Yara izi ve yara izi tedavisi için E vitamini uygulamak faydalı mı?
Birçok insan E vitamini, aloe vera veya kakao yağı için yarayı iyileştirebileceğini düşünüyor. Tüm bunların uzun vadede yara izini iyileştirdiğine dair hiçbir kanıt yoktur.

Yara izi zamanla kaybolur mu?
Yaranın oluştuktan sonra stabilize olması iki yılı bulabilir. Bu süreç vücudun kendi iyileştirme yöntemlerinden kaynaklanır. Vücut, yarayı iyileştirmek için çok fazla kolajen üretir. Ayrıca yeni kan damarları ürettiği için yara izi koyu, kırmızımsı görünecektir. Zamanla yara izine daha az kan verilir ve böylece düzleşmeye başlar. Herhangi bir tedaviden önce yaraya bir süre dokunmamak ve son durumu görmek gerekir. Deneyimli uzmanlar muayene ile tedavi zamanına karar verebilir.

Yara izim neden kaşınıyor?
Yaralar çeşitli nedenlerle kaşınabilir. İyileşme sürecinde kaşıntı hissi sağlıklı yaranın aktif olabileceğini gösterir. Kaşınmanın kesin nedeni bilinmemekle birlikte, yaranın etrafındaki sinir uçlarında meydana gelen hasarla ilgili olduğu düşünülmektedir. Çok fazla kaşıntı yaşarsanız, doktorunuz uygun bir tedavi önerecektir.

Yara izi, yara çeşitleri nelerdir?
Kontraktür izi: Derinin yanması sonucu oluşan yara izi. Bu izler cildi sıkılaştırır ve hareket kabiliyetini zayıflatabilir.
Keloid skar: Keloid abartılı yara iyileşmesi demektir. Zaman geçse bile yara izi şişmiş sınırların ötesine geçmiş, kaşıntılı ve kırmızıdır.
Hipertrofik yara izi: Bunlar, yaralanma sınırının ötesine geçmeyen, keloidlere benzeyen kırmızı lekelerdir. Yarayı düzleştiren steroid enjeksiyonları veya silikon plakalar, iltihaplanmayı azaltmak için tedavilerinde kullanılır.Tedavi seçenekleri, sahip olduğunuz sivilce izinin türüne bağlıdır.

Keloid skarlaşmasına en yatkın vücut bölgeleri hangileridir?
Keloid izlerinin daha çok kol, baş, boyun ve göğüste görüldüğü bilinmektedir.

Güneş ışığının yara izi üzerindeki etkisi nedir?
Yara izi üzerinde oluşan yeni cilt ince olduğundan ve koruma içermediğinden güneşten gelen UV ışınları iyileşmeye zarar verecektir. Bu nedenle koruyucu bir krem   ile güneş ışınlarından korunmak gerekir.

Lazerle yara izi nasıl tedavi edilir?
Lazer, yara izi tedavisinde en gelişmiş tedavi yöntemidir. Seanslar halinde gerçekleşir. Beklenen sonuç kişiden kişiye değişmekle birlikte% 60-70 iyileşme oranıdır. Bazı benzer hastalıklar veya tedaviler hakkında bilgi almak için aşağıdaki bağlantıları inceleyebilirsiniz;

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA